Dobrze czasem otworzyć się na nowe doznania smakowe i skosztować czegoś nowego. Może to być na przykład tradycyjna kuchnia Francji. W Polsce wiele bowiem można znaleźć miejsc takich jak restauracja gdańsk, serwujących dania w tego obszaru Europy.
Kuchnia francuska zwykle kojarzy się ze ślimakami i żabimi udkami. Owszem, niekiedy spotyka się także i te potrawy, ale raczej rzadko. Francuska restauracja gdańsk i różnorodność podawanych tam dań, pozwala na uświadomienie sobie całego wachlarza smaków z tamtych rejonów naszego kontynentu.
Tradycyjnymi potrawami z terenów Francji są między innymi: rogaliki z dżemem (croissanty) i bagietki, przyrządzane na tysiące sposobów owoce morza (głównie małże rożnych gatunków), zupy rybne i jarzynowe, tarty – ciasta z owocami lub warzywami i delikatne suflety. Jednak najbardziej znanymi elementami kuchni francuskiej są sery i wina (w tym trunki jabłkowe – cydr i calvados), spotykane tam w wielu rodzajach i odmianach, zależnych w dużej mierze o regionu kraju. Większość tych najsłynniejszych serwuje w sposób tradycyjny restauracja gdańsk..